Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de legume, 29 Aug 2020 | 3730 vizualizari

 

O mancare de vara, rapida si lejera am pregatit in acest week-end! Aveam cam de toate prin frigider si imi doream sa folosesc tonul. Aceasta reteta chiar mi s-a parut grozava, cel putin ai mei au fost incantati de ceea ce a iesit! L-am facut atat de repede, ca o sa mai repet reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata potrivita
  • 160 gr ton bucati in ulei de masline
  • 200 gr pasata de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 4 rosii cherry galbene
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu ton si mozzarella la cuptor:

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele.

O taiati felii nu foarte subtiri.

Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Intr-o cratita puneti pasata. Adaugati usturoiul curatat si pisat, busuiocul tocat marunt. Presarati sare, piper si putin oregano uscat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, lasati sa fiarba 5 minute sosul, apoi il dati deoparte. Pregatiti o tava (un vas) de 20/20 cm. Puneti un strat de vinete, jumatate din sosul de rosii si il intindeti uniform. Desfaceti tonul, il scurgeti bine de ulei, puneti bucati din el peste vinete, din loc in loc. Presarati parmezanul ras. Asezati iar un strat de vinete si le ungeti cu restul de sos. Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o presarati deasupra. Taiati pe jumatate rosiile cherry, le asezati din loc in loc. Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 190 de grade, circa 20 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu ton si mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

30.08.2020, 21:07

oanapl 1

31.08.2020, 21:47

Ce idee buna! Yami!

Rocsi 1

02.09.2020, 15:53

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti